Класически и дигитални отпечатъци в неподвижното зъбопротезиране

26.01.2024-практически курс

радостин Радулов

Д-р Ирена Великова

Здравейте!
Трудно е да опиша курс, когато съм получила повече отколкото съм очаквала. Усещането да съм във факултет сред млади хора, техния заразяващ ентусиазъм и чистота – нещо отдавна забравено е незаменимо. Екипът който ни посрещна и изживя с нас всички емоции, въпроси, съпротива към новото (старо) имаше безгранично търпение, щедрост при преподаване, гостоприемство в почивките (p.s. досега не бях пила кафе в кабинета на декан J).

Практическата част пълноценно допълни и надгради теорията с която винаги се стартира. Преминахме всички етапи – изпиляване, отпечатъци, сканиране. Бяха ни предоставени фантоми и пациенти. Всичко беше като дискусия и се споделяха много детайли, които понякога убягват “дявола е в детайлите“ – цитат J

Благодаря за това, че Ви има, че не спирате да търсите. Това поддържа в нас необходимостта от нова и нова информация.

радостин Радулов

Д-р Чаушева

Здравейте!
Изключително полезен беше курса, с изцяло практическа насоченост към ежедневните трудности,които изпитваме при аналоговите отпечатъчни техники. Подходящ е за колеги без опит в интраоралното сканиране,които искат да преминат от аналогов към дигитален подход.Силно препоръчвам.

Поздрави,
Д-р Чаушева.

Първи стъпки в денталната имплантология – как да започнем?

20.05.2023-практически курс

радостин Радулов

Д-р Милен Илиев

Здравейте!
Искам да споделя впечатленията си от курса на доц. д-р Ченчев.Курса се проведе на много високо ниво.Имаше прекрасно подредена теоретична част с анатомични особености на челюстите,инервация,кръвоснабдяване и т.н.Много добре беше презентирана системата BioHorizons!Доц. д-р Ченчев грабва вниманието на курсистите
като лектор!Курса беше много добре структуриран като теоретична част и след това важната практична част.Практично всеки курсист имаше предоставен хирургичен сет и на по двама участника имплантологичен сет с имплантологичен мотор.Беше предоставено достатъчно време за работа под зоркото наблюдение на доц.д -р Ченчев,който обръщаше внимание на всеки и отговаряше на всеки зададен въпрос.Беше помислено дори и за кетъринг ,води и кафе,браво!Много важно е ,че посетихме кабинет за поставяне на импланти от доц.д -р Ченчев in vivo на пациент.Това беше „Черешката на тортата“ 😉, което ме накара да кажа „аха започвам да слагам от утре импланти“ 😁,е не ,още малко ще поуча!Определено казвам,че получих доста знания и курса беше много ценен за мен.Препоръчвам курса и на други колеги с две ръце 🤗,които искат да преминат на друго ниво в практиките си и да предлагат поставяне на импланти на пациенти.Пожелавам на всички Вас, колеги здраве и ползотворни практики!На екипа на Център ПОДЕМ също желая здраве ,и все така да предлагат повече такива хубави курсове.

радостин Радулов

Д-р Ивайло Ганев

Здравейте!

Впечатленията от курса са ми много добри. Доц. Ченчев отговори на всичките ни въпроси, които никак не бяха малко. Всичко беше поднесено в напълно разбираем стил. Организацията беше добра, почивките – няколко и кратки, точно както трябва да бъде. Демонстрацията – уникална! С нетърпение очаквам втора част на курса. Дано да направите! :).

Първи стъпки в денталната имплантология – как да започнем?

25.02.2023-практически курс

радостин РадуловД-р Синей Ниязиев

Здравейте!
Като цяло курса беше доста полезен с теоритичната част и също с практичната част. След като си сложихме импланти на костта и на моделите с контролиране на всичките етапи, и с отговорите на нашите въпроси, курса стана още по-полезен за нашата професия. Надявам се такива курсове да продължават в бъдещото и да се развием още повече. Благодаря на целия екип и на Доц. Д-р Иван Ченчев за неговата грижа!

радостин РадуловД-р ГалинГанев

Здравейте!
Страхотно представена лекционна част, много ползотворни и добре замислени практически упражнения. Демонстрацията на пациент, която направи Доц. Ченчев те надъхва да се впуснеш в дебрите на имплантологията.Нямам търпение да се видим на следващото ниво на курса 🙂

Адхезивни протоколи при индиректни естетични възстановявания – надеждност и дългосрочност

22.10.2022-практически курс

радостин РадуловД-р Мария Петрова

Здравейте!

Здравейте,надявам се отговорът ми не е закъснял.
Впечатленията ми от курса и от проф.Манчорова са изключително добри. Атмосферата беше непринудена и за мен се получи много добър професионален диалог.Запознахме се с част от най-качествените материали в адхезията. Проф.Манчорова беше изключително обстоятелствена и точна в обясненията си.
Организацията на курса беше на ниво.Препоръчвам посещение на курса и на други колеги.

Биокерамика: Преминаване в четвъртото измерение

15.10.2022-практически курс

 

Д-р Стоил Попов

Темата е относително нова, но беше разгледана задълбочено и в детайли. И двамата лектори демонстрираха професионализъм и широки познания в едно непринудено общуване.
Препоръчвам!

 

Минимално-инвазивни принципи в кариесологията. Кариесна инфилтрация

10.09.2022- практически курс

 

Д-р Ирина Узунова

Благодаря!

За мен курса беше изключително полезен и като практикуващ лекар, и като преподавател!
Много добра организация!
Благодаря на д-р. Веселина Тодорова за подробно поднесената информация, отговори и демонстрация!

Адхезивни протоколи при индиректни естетични възстановявания – надеждност и дългосрочност

01.05.2022- практически курс

 

 

радостин РадуловД-р Радостин Радулов

Здравейте!

Много добър и вдъхновяващ курс, в неформална обстановка, съчетано с прекрасната база на Факултета по дентална медицина е просто чудесно и полезно преживяване !

 

Приложение на МТА-базирани материали при трудни ендодонтски случаи

01.05.2022 – практически курс

 

д-р МетодиеваД-р Кристияна Методиева
Изключително доволна съм от проведения курс за приложение на МТА и с удоволствие ще го препоръчам и на други колеги. Дори въпреки отсъствието на доц. Томов, доктор Георгиев се справи отлично с представянето на информацията, отговори на въпросите на колегите и практическата част беше много полезна. Курсът беше една страхотна инвестиция в бъдещите ми знания и умения. Поздрави и с нетърпение очаквам още такива практически курсове.

 

Д-р Мартин Христов

Здравейте!

На първо място искам да сте живи и здрави! Искам да благодаря на д-р Костадин Георгиев за споделения опит и знания. Нещата които ни показа и научи могат да се приложат веднага в практиките ни. Изключителни щаслив съм че бях част от това събитие.

Поздрави!

 

 

Пародонтална поддръжка при пациенти с импланти

11 ноември 2021г. практически курс

d-r ToshkovaД-р Франческа Тошкова

Здравейте! 
Курсът беше чудесен и като организация, и като съдържание. Аз и колегите ми сме много впечатлени от доцент Томов, отзивчивостта му към всички наши въпроси и дискусията, която се създаде. Много ни хареса и това, че курсът се провежда в тесен кръг, имаше практическа част и демонстрация на пациент. 
 Хубав ден!

 

 

 

Пародонтална хирургия при единични рецесии във фронталната област – коронарно позиционирано ламбо

08-09 октомври 2021г. практически курс с клинична част

д-р СарамбелиевД-р Емил Сарамбелиев

Курсът “Пародонтална хирургия при единични рецесии във фронталната област – коронарно позиционирано ламбо” беше един от най-добрите практически насочени курсове, които съм посещавал. Изклчючително приятна атмосфера, добре подготвен, търпелив и експедитивен лектор. Много добър, балансиран формат на занятията от които се получават директно приложими знания за колегите с интереси в съвременната пародонтология. Поздравления за курса!
С уважение и успех в бъдещите начинания!
Д-р Емил Сарамбелиев

д-р Тодорова1Д-р Лили Тодорова

Здравейте! Курсът беше много интересен и полезен! Д-р Николов отзивчиво отговори на всичките ни въпроси и търпеливо ни изчака на практичната част! Отстрани изглеждаше лесно, но се оказа нелесно. Демонстрацията върху пациент също беше мотивираща.
Ще приложа наученото в моята работа. Благодаря!

 

 

Приложение на диодните лазери в денталната практика

01.10.2021г. практически курс

kursist 3Д-р Инна Читакова

Много съм доволна от курса, беше изключително ползотворен за мен. Записах се на курса понеже имах съмнения дали е нужен лазер в ежедневната ми практика, но благодарение  на доц. Томов разбрах широкия диапазон на ползи и позитиви от използването му в стоматологичния кабинет. Доцент Томов отговори на всички наши въпроси. Курса според мен е задължителен за хора решили да си закупят лазер, препоръчвам го.
Огранизаторите бяха много отзивчиви и любезни ❤️.

 

 

Приложение на МТА-базирани материали при трудни ендодонтски случаи

24.04.2021г. практически курс

kursist 3Д-р Лили Тодорова

Здравейте, курсът беше много полезен за мен и получих достатъчно информация, за да мога да използвам МТА, без големи притеснения. Доц. Томов и доктор Георгиев направиха един много приятен курс с качествена организация, в добра атмосфера. !
Препоръчвам го на всички дентални лекари, които искат да се развиват и да научават новостите в денталната медицина!
Благодаря Ви!  

2Д-р Виктория Димитрова

Когато на едно място се съберат лектор със сърце на учител и хора, търсещи непрестанно развитие, се получава симбиоза. Именно това се случи на 24.04.2021 г. на практическия курс: “Приложение на МТА – базирани материали при трудни ендодонтски случаи“, организиран от Център ПОДЕМ. Разбрах, че доц. Томов е бил преподавател на д-р Георгиев, а сега заедно водеха курса. Това беше моята първа гаранция, че този екип е способен да предава знания.
Доц. Томов и д-р Георгиев още от самото начало грабнаха нашето внимание, говорейки за трудните клинични ситуации и стратегиите за справяне с тях. Подробно разгледаха материалът МТА от създаването му – до днес, индикации за приложение и ограничения, интрументариум, техника. Хареса ми, че през цялото време бяха готови да отговорят на въпроси. Така създадоха една атмосфера, в която всеки колега можеше да сподели клинични случаи – успешни или дори неуспешни, понеже грешките също ни учат. Следваше практическата част, в която усвоихме “триковете“ при работа – именно това за мен беше най – ценното. Така информацията се превръща в опит. Бих препоръчала курса на всеки колега, имащ интерес по темата.
Благодаря на организаторите и лекторите! Продължавайте да вдъхновявате!
С уважение: Д-р Виктория Димитрова !

 

       Д-р Дияна Хърватова

Здравейте!
Курсът “Приложение на МТА – базирани материали при трудни ендодонтски случаи“ наистина беше полезен за мен. Много ми хареса!Всичко беше добре организирано и структурирано. Лекторите бяха страхотни, търпеливи и обясняваха всичко. Обръщаха внимание на всеки един от курсистите.
Препоръчвам този курс!
Поздрави
Дияна Хърватова

 

       Д-р Антони Гунчев

Здравейте!
Курсът беше изключително полезен и лично аз научих доста нови неща, които вече използвам в моята практика на пациентите ми и постигам изключително високи резултати!
Благодаря на доц.Томов и екипът му за споделеният опит.
Поздрави
д-р Гунчев

 

 

 

Приложение на диодните лазери в денталната практика

22.04.2021г. практически курс

усмивкаДоц. д-р Емилия Илиева,дм

Уважаеми колеги,
Изразявам своето най-дълбоко удовлетворение и благодарност на доц. Георги Томов, както и на Центъра за продължаващо обучение в денталната медицина, за проведения курс „Приложение на диодните лазери в денталната практика“. В него взеха участие петима млади колеги от екипа на Клиника Усмивка, които придобиха нови знания и умения и са готови да ги приложат в полза на малките пациенти.
Ние, като специализирана клиника по детска дентална медицина, подбираме много внимателно квалификационните курсове. Първо условие, разбира се, е нуждата в нашата ежедневна лечебна дейност. Второто условие е лектор, който да е отличен професионалист и преподавател. Точно като доц. Томов.
Още веднъж, благодаря за споделените знание и опит.
И доскоро.
С уважение: доц. Емилия Илиева

Приложение на Er:YAG лазерите в денталната практика, модул 1

12.03.2021г. практически курс

Д-р Иванка Сербезова

Искам да споделя с Вас, че съм напълно удовлетворена от организирания от Център ПОДЕМ към МУ Пловдив, курс на тема: приложение на Er:YAG лазер в денталната практика.
През дългогодишната ми практика съм посещавала много курсове, вкл. в чужбина. Мога да кажа, че такова високо академично ниво е трудно достижимо.
С помощта на доц. Томов получих в цялост необходимата ми информация за денталните лазери, поднесена сбито и конкретно, практически насочена и в същото време задълбочена. Представянето му бе много професионално и научно обосновано.
По отношение на логистиката съм във възторг – пациентите бяха подбрани целенасочено, самите те се явиха на време, движехме се според програмата без закъснения и излишни разтакавания.
Възможността да работя лично с Er:YAG лазера, под ръководството и напътствията на д-р Томов, ми даде допълнителна убеденост в широкото приложение на този вид терапия.
Получих знания, които са безценно полезни за моята практика.
Благодаря на Вас и вашия екип, че проявявате такава усърдност в обучението ни, в разширяването на мирогледа ни по отношение на съвременните методи за лечение в денталната практика.
Споделих с мои колеги колко съм доволна, препоръчах да посетят курса, дадох им координати, а аз очаквам с нетърпение следващия модул.
Благодаря!
Поздрави

Д-р Гюллю Мурад

Беше истинско удоволствие да присъствам и да бъда част от курса “ Приложение на Er:YAG лазерите в денталната практика”!. Получих широка основа от знания и ценни напътствия. Курсът беше много полезен и с практическа насоченост, а организацията – изключително професионална.  Убедих се, че лазерите са бъдещето на стоматологията, а бъдещето – е вече Тук! Щастлива съм, че имах възможността лично да работя с Er:YAG лазера, под наблюдението и асистенцията на доц. д-р Томов, който ни обръщаше индивидуално внимание, и по този начин веднага успях да приложа на практика, знанията, които  получих от лекционната и демонстрационната част на курса. За мен, като млад специалист, беше невероятно приятно и мотивиращо да присъствам на този курс!
Препоръчвам го на всички дентални лекари, които искат да се развиват и да научават новостите в денталната медицина!
Благодаря Ви!